mandag 15. oktober 2012

Ung husflid

Husflidslagenes aktiviteter for barn foregår under paraplyen "Ung husflid" Det er viktig for husflidslagene å la barn og ungdom få lære å kjenne forskjellige husflidsteknikker, fra strikking til tredreiing. 

Kongsberg Husflidslag har vanligvis aktiviteter for barn 4 ganger i året på Lågdalsmuseet og 2 ganger i året på biblioteket. Disse aktivitetene er innrettet på å gi barn en "smakebit" på forskjellige teknikker, uten påmelding og krav til å møte opp flere ganger.
 
Aktivitetsdag på biblioteket: Tegn med tråd


Barnas dyredag på Lågdalsmuseet: Karding og spinning


 I tillegg har vi et kurs i søm for barn denne høsten, "Barn+Symaskin=Gøy". Det har vist seg å slå an, kurset ble fulltegnet. (10 deltakere). Det ser med andre ord ut til at interessen for å framstille noe konkret og bruke kreativiteten finnes blant store barn/ungdom.

Slike sjarmtroll sys det på kurset Barn+Symaskin=Gøy
Hvis du som er voksen har lyst til å bidra på en aktivitetsdag (det er veldig moro, men selvfølgelig også til tider travelt) så har vi god bruk for deg. Jo fler som bidrar jo mer får vi til!

Hvis du kan tenke deg å ha kurs for barn/ungdom i en eller annen teknikk, er det også mer enn hjertelig velkomment. På Ung Husflid-sidene kan du se kurs for de som vil holde kurs.

I begge tilfelle tar du kontakt med Anna-Kajsa eller en av oss andre i styret.

-Kirsten


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar