søndag 29. mai 2011

Grønne votter - Kari Gunns oppskrift




GRØNNE VOTTER MED BLOMST.


Garnforslag: Freestyle, fra Dalegarn
Pinner: nr.4, heklenål nr.3,5

Heklet blomst:
Legg opp 6 luftmasker,lag ring m kjedemaske, 1. omgang :1luftm, 7 fm,1 kjedemaske, 2.omgang : 3 luftmasker, 1 fastmaske i neste maske,gjenta 6 ganger til.1 kjedemaske i 1.luftmaskebue  
3.omgang:1fm. ,4 dobble staver,1 fm i 1. lm bue,gjennta 6 ganger.

Votter:
Legg opp 44masker på strømpepinner.Strikk rillestrikk ,en rett omgang, en vrang omgang 3 ganger.
Mønster :P1: Strikk 1 m., lag 1 ny maske mellom 1. og 2.maske.strikk til det er 2 masker igjen,strikk de vridd sammen(bak pinnen).
P2:Strikk 2 rett sammen,strikk til det er 1m igjen på pinnen,lag en ny mellom den nest siste og siste masken.
Disse 2 pinnene gjentas en gang til for da er alle 4 pinnene strikket. Jeg har strikket glattstrikking men sikkert fint med striper enten i forskjellige farger ,garntyper eller strikkemåter.
Hver annen omgang strikkes det bare vanlig,ingen øking eller felling
Disse to omgangene gjentas opp til tommelem,ca.13 cm
Høyre vott: strikk p 1 som vanlig men på p2:strikk 2m sammen,ta en hjelpetråd og strikk med hjelpetråden 6 masker,flytt de tilbake og strikk de engang til med vottegarnet,strikk så 1m,lag 1m og strikk 1m 
Venstre vott: Strikk 1m, lag 1m og strikk 1m,samme som på høyre vott,strikk 6 m med hjelpetråd, flytt tilbake og strikk med vottegarnet til det er 2m igjen,disse strikkes vridd sammen.
Fortsett oppover til votten er lang nok før felling,( ca 22 repitisjoner).
Felling: Ikke øk i sidene,men fortsett fellingene på midten av votten annenhver omgang 4gr,videre felling hver omgang til det er igjen 8 masker. Trekk tråden igjennom .
Tommel: Ta ut hjelpetråden og sett 12 masker på pinnene,plukk opp 2masker ekstra i hver side,16 masker tilsammen.Strikk 14 omganger, strikk 2 masker sammen først på hver pinne til det er 6 masker igjen, trekk tråden igjennom.
Sy på blomstene.:-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar