søndag 18. mars 2012

Jubileum - Kongsberg Husflidslag 145 år

Søndag 11. mars feiret vi Husflidslagets bursdag på Lågdalsmuseet, med foredrag av Runar Foss Larsen og Arne & Carlos. Yngste deltaker var Celina J Kolberg, og vi har vært så heldige å få lov til å bruke mamma Nina J. Kolbergs bilder.
Celina mellom Arne og Carlos
Foto: Nina J. Kolberg
Celina er allerede en ivrig og dyktig strikker, og hun har laget flere Arne & Carlos-dokker, foruten kaninen fra den nye påskeboka. Klart Arne og Carlos måtte få se de dokkene!
Celinas dokker og kaninen sammen med Arne & Carlos sin Siv.
Foto: Nina J. Kolberg
Foruten å beundre Celinas dokker holdt Arne & Carlos et morsomt foredrag om sin designvirksomhet, og de signerte bøker for alle som ønsket det.
Foto: Kirsten
Men før det var det Runar Foss Larsen som fortalte om alle sine spennende ting. Han er en skikkelig engasjert samler og hadde med seg gjenstander fra en tid da ingen ting kunne kastes. Da kunne det bli slik at man monterte en nålepute på stetten fra et fint glassfat som var knust. Eller at man laget en fin eske til knapper eller andre småting av en hermetikkboks.
Foto: Nina J. Kolberg
Runar Foss Larsen hadde med seg den største tægerkurven vi har sett - og den minste.

Foto: Nina J. Kolberg

En flott gammel skinnfell forteller om en annen oppfatning om hvordan utsmykkingen skal være enn hva vi har nå. Her er hvert skinn i fellen dekorert likt.

Foto: Nina J. Kolberg

Kronen i juvelen var likevel Runar Foss Larsens oldemors bordduk, håndstrikket i bomull en gang på 1800-tallet

Foto: Nina J. Kolberg
Denne mansjetten i smøyg sydd med tråd spunnet av to hår fra spælsau hører også til de imponerende håndarbeidene som Runar Foss Larsen har i sin samling.

Foto: Anne Berit H. Engen

Tre skikkelig fine bursdagskaker ble fortært i pausen :-)

-Kirsten


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar