onsdag 18. april 2012

Flett en firkantet snor

Denne snoren er kjempefin som pynt på et nøkkelknippe, men det er sikkert også mange andre ting å bruke den til.

Trådlengde:  Tråder eller bånd på ca 1 meter gir en ferdig snor på ca 1 dm. Lengden på den ferdige snoren vil variere beroende av material, tykkelse og hvor hardt du drar til når du fletter.

Slik går du frem:
1. Ta to tråder av to forskjellige farger. Finn midten på trådene. Legg farge 1 mellom peke- og langfinger og over til mellom ringe- og lillefinger. Legg farge 2 mellom tommel og pekefinger og over til mellom lange- og ringefinger.




2.Begynn med tråden mellom ringe- og lillefinger. Ta den rundt lillefingeren og over til mellom tommel- og pekefinger. Pass på at den plasseres over den tråd som allerede ligger der.




3. Ta tråden av farge 2 fra tommel og pekefinger og flytt den til mellom peke- og langefinger. Pass på at den plasseres over den tråd som allerede ligger der.

 4. Ta tråden av farge 1 fra peke- og langefinger og flytt den til mellom lange- og ringefinger. Pass på at den plasseres over den tråd som allerede ligger der.

 5. Ta tråden av farge 2 fra ringe- og lillefinger og tre den ovenfra gjennom løkken som ligger rundt lillefingeren.



6. Løft av trådene fra hånden og dra til forsiktig. Trådene er nå blitt flettet sammen til en firkant. Gjenta prosessen til ønsket lengde.






Fletter du med dobbelt garn, dvs. to tråder av hver farge, får du en flott, tykkere flette. Dessuten vokser arbeidet fortere!
Prøv å flette i forskjellig material; plastbånd, lærbånd m.m.

- Oppskriften er laget av Anna-Kajsa Bjarheim

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar