mandag 8. april 2013

Unge syr og strikker

Ung Husflid`s sygruppe har sydd putetrekk. Jentene har dekorert putetrekkene som de selv ønsket og som restestoff-haugen vår tillot.
 
En hadde ideen med å sy en liten lomme på putetrekket, ideen slo godt an og flere laget slike lommer. I tillegg har noen fått prøve å sy i glidelås, en har knapper i åpningen. En liten nålepute ble det også.
 
 
Putene er utstilt i vinduet til A/S Husfliden på Kongsberg frem til 18. april.



Ung husflid har også hatt strikkedag på biblioteket - det var lørdag 6. april, og det møtte opp noen skikkelig flinke strikkere. Vi gledet oss over å høre at SFO i hvert fall på noen av byens skoler har ansatte som er gode til å lære bort strikking.

 
Her er en av de flinke strikkejentene i gang. Det ble en lysegrønn sommerfugl :-) 



Oppgaven denne gangen var  å strikke slike sommerfugler. Det er ganske enkelt: du strikker et lite rektangel i rillestrikk, f. eks med 16 masker og 9-10 riller. Deretter surrer du litt garn rundt midten og strammer litt - det blir sommerfuglens kropp. Sy fast, eller knyt. Garnendene stikker opp som følehorn.

 
Anna-Kajsa viser at en kan bruke sommerfuglene til pynt på hårfletter.

 
Og denne jenta har pyntet lua si med selvstrikket sommerfugl. Hun har for øvrig en lue som mammaen hennes strikket til seg selv da hun var 7 år. Skikkelig tøft. Tenk om noe som du strikker nå, fortsatt kan brukes om 20 eller 30 år!
 
-Anne Berit og Kirsten
 
 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar