mandag 2. desember 2013

Lappejuletre - og mye mer.

Nå har vi hatt julemøte med engleforedrag og engleverksted
 
 
Lappejuletreet er kommet på plass
 
 
 
Og det har vært Julegate med juleverksted på Lågdalsmuseet.
 
Torsdag 29. november hadde vi vårt tradisjonelle julemøte med julegrøt og julekaker. Inger-Johanne Frogh holdt et interessant foredrag om engler i den kristne tradisjon - ganske annerledes engler enn de som vi pynter opp med til jul. Vi fikk se flotte englebilder, både fra gamle malerier, og i den ortodokse kirkens ikoner.
Etterpå var det engleverksted, og det ble laget mange søte juleengler.
 
 
Fredag kveld ble lappejuletreet satt opp på Berja senter. Vi hadde fått inn ovedådige mengder med lapper - nærmere 500. Det er kjempemorsomt at så mange har villet bidra! Dessverre ble det da ikke plass til alle lappene på treet - men vi er glade for alle lappene for de skal jo bli til tepper, og da er det bare fint at det blir mange. Vi håper å få til en utstilling av teppene når de blir ferdige, på den måten får vi vist fram alle lappene.
Her følger en liten bildekavalkade fra monteringsarbeidet. 
Vi synes treet ble kjempefint. Du kan se det på Berja senter i hele desember.
 
Søndag hadde Lågdalsmuseet sin Julegate-dag, med mange aktiviteter for barn og mye å se på for de voksne. Kongsberg Husflidslag var på plass, både i vevstua, i huset tvers over i gata, og i Sør-Hovstua hadde vi juleverksted for barn. Juleverkstedet var som vanlig veldig populært, og så snart jeg får bildene derfra, skal de komme her på bloggen.
 
-Kirsten
 
 
 
 
 

 Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar