mandag 22. august 2011

Herlig høsttur!



Lørdag 20. august var vi drøyt 20 stykker på høsttur til Villsaugården ved Sandefjord. Vi ble godt tatt imot av vertsfolkene og en flokk fine, menneskekjære sauer. «Matmor» Siri Lind fortalte om sauene og hvordan de driver avlen og legger vekt på å få fram forskjellige farger på sauene av hensyn til garnet. 

Hun fortalte også litt om værer og om lamming, og en fikk inntrykk av at dette er sauer som har det godt! Dyreholdet på gården talte for øvrig også 4 knøttsmå hunder og en flokk veldig spesielle ender som jeg ikke vet navnet på. Etter at vi hadde blitt kjent med sauene og saueholdet, gikk vi på låven som var som en skattkiste med allskens rare ting som var til salgs: skinnfeller og garn, strikka produkter og gamle designkjoler imellom antikviteter slik som lamper, bestikk, servicer, og ny keramikk. Handelen gikk livlig en lang stund, og flere kom ut og hadde gjort et aldri så lite varp.

Etter at alle hadde handlet ferdig, dro vi videre til Tangen gård helt i nærheten. Dette er vertparets hjem, et gammelt hovedhus, lekkert pusset opp i gammel stil. Her fikk vi røykelaks og spekemat (bl.a. villsau-fenalår) med salat og annet tilbehør, og deretter fruktsalat og is.

Vi var så heldige med været som det går an, så etter maten var det nydelig å gå en liten tur på båtbryggene og langs stranda, før vi dro hjemover.

Tusen takk til Unni Løberg Brath og Berit Vinger som har vært turkomité!

-Kirsten









1 kommentar:

  1. Ja det var en veldig koselig tur. Koselig vertskap, hyggelig reisefølge og nydelig mat.
    Endene på gården heter Moskusender.
    Syntes sauene hadde mange flotte farger, noe som gir garn i mange fargekombinasjoner.
    Gleder meg til å strikke av garnet jeg handlet :-)

    SvarSlett