søndag 7. oktober 2012

Hvordan pleier dere å legge opp masker?

Det var ikke akkurat det spørsmålet jeg hadde ventet å få på et kurs i strikketriks for viderekommende strikkere. Men slik startet vi på weekendkurset med Solveig Orstad Teigen - og snart hadde vi lært  flere måter å legge opp masker på, og sett at de forskjellige oppleggsteknikkene passer til forskjellige arbeider. Og slik fortsatte det. Vi lærte å strikke en hel jakke i ett, slik at en slipper unna montering, vi lærte å lage pene kanter i halsåpninger og på håndledd, lure knep for å sy sammen strikkeplagg på pene måter, og til slutt lærte vi å felle av på flere måter enn den som vi alle kan.


Dessuten er det nyttig å kunne strikke fra venstre mot høyre - alle fikk lære seg det - og ettersom det var tre venstrehendte til stede, vakte dette ekstra begeistring, fordi det egentlig passer bedre for venstrehendte å strikke på den måten.


Det var med andre ord nok å lære selv for den som har strikket nesten hele livet. Dessuten var det trivelig - vi hadde kurslokale i ett av grupperommene på Vandrerhjemmet, og koste oss med mye strikkeprat i trivelige omgivelser.

Solveig Orstad Teigen har sin egen strikkeside på internett: http://www.strikketeigen.com/
Der finner du anvisninger på noe av det som vi lærte, og på kontestrikk og dobbeltstrikk. Orstad Teigen har også massevis av oppskrifter til salgs på Strikketeigen-sida.

-Kirsten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar