onsdag 11. september 2013

Karding og spinning for barn

Sist helg hadde Lågdalsmuseet "Barnas Gårdsdag", med mange aktiviteter, bl. a. klipping av sau. Da er det naturlig at Kongsberg Husflidslag stiller opp for å fortelle hvordan veien videre til ferdig garn var, "i gamle dager". Vi var tre stykker som hadde med oss ull, karder og håndteiner, og vi hadde en fin dag med mange ivrige barn og voksne som hadde lyst til å prøve.






 
Karding er barnevennlig, det får stort sett alle til. Spinning er noe vanskeligere, og bare de største barna klarer litt selv - men med mye hjelp, fikk alle barn som ville det, til å lage seg stump garn, som kunne tvinnes og bli til et lite armbånd.
 
Til tider var det kø, og det er jo hyggelig at så mange er interessert i det vi viser fram - men det er nå godt at det oppstår små pauser, også!
 
For øvrig hadde det vært fint om noen kunne vise fram spinning på rokk, også. Håndtein er fint for å la barna prøve spinning, men det var jo "steinalderteknologi" i det bondesamfunnet som Lågdalsmuseet viser. Er det noen som kan spinne på rokk, og har lyst til å være med neste år? Da er det bare å ta kontakt med oss i styret.
 
-Kirsten
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar